La­sag­ne met oes­ter­zwam­men

La­sag­ne met oes­ter­zwam­men

GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Porties4 personen
calorieën705kcal

Keukenspullen

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 pak lasagnevellen (250 g)
  • 1 zakje gemalen belegen kaas (150 g)
  • 1 zakje bechamelsaus (sauspoeder) (2 x 50 g)
  • 500 ml melk
  • 150 g blauwaderkaas (bijv. Castello Blue)

Instructies

  • Begin met de oven voor te warmen op 200°.
  • Pel en snipper de ui.
  • Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  • Fruit de ui 2 min. in een pan met olie. Vervolgens de oesterzwammen 4 min. meebakken. (tip: gebruik kruidenboter ipv olie voor extra smaak)
  • Verhit de melk op een laag vuur in een steelpan en voeg de pakjes sauspoeder al roerend toe. Verhit tot het kookpunt en verkruimel de blauwaderkaas erboven op. Laat nog 2 min. doorkoken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Schep nu van de oesterzammen mengeling in de ovenschaal met kaassaus en een laagje lasagnebladen. blijf dit herhalen en eindig met een laagje kaassaus.
  • Bestrooi dit met de gemalen kaas.
  • Lasagne in midden van oven in ca. 30 minuten gaar laten worden.
  • Lekker met tomatensalade en vinaigrettedressing.

Notities

Nutrition

Calories: 705kcal