
Keukenspullen
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet
Ingrediënten
- 2 uien
- 150 g oesterzwammen
- 1 pak lasagnevellen (250 g)
- 1 zakje gemalen belegen kaas (150 g)
- 1 zakje bechamelsaus (sauspoeder) (2 x 50 g)
- 500 ml melk
- 150 g blauwaderkaas (bijv. Castello Blue)
Instructies
- Begin met de oven voor te warmen op 200°.
- Pel en snipper de ui.
- Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Fruit de ui 2 min. in een pan met olie. Vervolgens de oesterzwammen 4 min. meebakken. (tip: gebruik kruidenboter ipv olie voor extra smaak)
- Verhit de melk op een laag vuur in een steelpan en voeg de pakjes sauspoeder al roerend toe. Verhit tot het kookpunt en verkruimel de blauwaderkaas erboven op. Laat nog 2 min. doorkoken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Schep nu van de oesterzammen mengeling in de ovenschaal met kaassaus en een laagje lasagnebladen. blijf dit herhalen en eindig met een laagje kaassaus.
- Bestrooi dit met de gemalen kaas.
- Lasagne in midden van oven in ca. 30 minuten gaar laten worden.
- Lekker met tomatensalade en vinaigrettedressing.
Notities
Bron : https://www.ah.be
Nutrition
Calories: 705kcal