Natuurlijke antibioticum

Interessant om te weten is dat oesterzwammen sinds de oudheid gebruikt worden als een natuurlijk antibioticum in de oosterse geneeskunde. In onze streken zijn de geneeskrachtige eigenschappen pas ontdekt na de Eerste Wereldoorlog. De zwammen kunnen ontstekingen behandelen en speelden een voedzame rol in periodes van hongersnood, voedselschaarste of ziekten.

Supergezond

Oesterzwammen zijn enorm gezond en voedzaam. Ze zijn er erg smaakvol, smelten ze niet tijdens het bakken en is het een ideale vleesvervanger. Bovendien bevatten ze van nature veel vitaminen, mineralen en actieve bestanddelen met antivirale en antibacteriële eigenschappen. 

Duurzamer samenleven

De productie van vlees voor menselijke consumptie heeft een vergaande impact op onze planeet. De productie van één kilo rundsvlees kost al gauw meer dan 15.500 liter water!

En dan spreken we nog niet over andere problemen zoals: ontbossing, watervervuiling, ontbossing,...

Om gezonder te leven en samen te werken aan een duurzame samenleving, moeten we meer plantaardige eiwitten eten. Oesterzwammen vormen hierbij een fantastisch alternatief voor vlees.

Bewustwording

Omdat gebruikers zelf hun handen uit de mouwen steken, hun eigen 'afval' verwerken tot voedzame plantaardige producten en hierbij hun eigen winst kunnen oogsten, komen ze in aanraking met de vele toepassingen en mogelijkheden van de circulaire economie.

Samen verminderen we de afvalberg, zetten we afvalstromen zinvol in en verspreiden we inzichten en mogelijkheden die het mogelijk maken om te groeien naar een duurzame samenleving.