Scheur de oesterzwammen in kleine stukken.
Snij de wortelen in kleine blokjes van max. ½ cm.
Rasp de knolselder en de pompoen.
Snipper de sjalot fijn.
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de linzen, het laurierblaadje, 2,5 dl water en een snuifje zout toe. Breng aan de kook en laat ± 25 min. afgedekt stoven tot al het vocht is opgenomen.
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een andere kookpot en bak de oesterzwammen, de blokjes wortel en de geraspte knolselder en pompoen 10 min. gaar op een zacht vuur. Kruid met de tijm, de fijngehakte rozemarijn, de cayennepeper, zwarte peper en zout.
Klop de eieren los. Pureer of mix de helft van de linzen en meng er de groenten, de eieren en de havermout onder. Roer er de rest van de linzen onder.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed een cakevorm met bakpapier, giet er het linzenmengsel in en druk goed aan.
Meng de ketchup met de ahornsiroop en de sojasaus en besmeer er de bovenkant van het linzenmengsel mee. Leg er de rozemarijntakjes bovenop.
Bak 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
Snij het linzengebraad in plakken. Lekker met een gemengde salade of een gratin van wintergroenten.