
Oesterzwambeignets
Keukenspullen
- Wok
Ingrediënten
- 4 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels medium dry sherry
- 4 cm verse gemberwortel
- 150 gr oesterzwammen
- 150 gr bloem
- 1 ei losgeklopt
- 150 ml mineraalwater ijskoud
- 150 ml roerbakolie
- ½ bakje tuinkers
Instructies
- De sojasaus en sherry tot dipsaus mengen en in 4 kleine schaaltjes schenken.
- De gember schillen en fijnraspen en op 4 bordjes een lepeltje geraspte gember scheppen en schaaltje dipsaus ernaast zetten.
- De oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in brede repen scheuren.
- Op een plat bord 50 g bloem scheppen. De rest van de bloem met 1 tl zout in kom doen.
- Ei en ijswater snel door de bloem in de kom roeren (het beslag moet klonterig blijven).
- In een wok een flinke laag roerbakolie verhitten tot er damp af komt.
- De repen oesterzwam door de bloem wentelen, daarna door het beslag halen en in hete olie in 3-4 min. goudbruin frituren.
- Op keukenpapier laten uitlekken.
- De oesterzwambeignets naast het gemberhoopjes op de bordjes leggen en met tuinkers garneren.
Notities
Bron : https://www.ah.be
Nutrition
Calories: 300kcal | Carbohydrates: 34g | Fat: 13g