Oesterzwambeignets

Oes­ter­zwam­beig­nets

GangBorrelhapje
KeukenJapans
TrefwoordVegetarisch, Verras je vrienden
Porties4
calorieën300kcal

Keukenspullen

  • Wok

Ingrediënten

  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels medium dry sherry
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 150 gr oesterzwammen
  • 150 gr bloem
  • 1 ei losgeklopt
  • 150 ml mineraalwater ijskoud
  • 150 ml roerbakolie
  • ½ bakje tuinkers

Instructies

  • De sojasaus en sherry tot dipsaus mengen en in 4 kleine schaaltjes schenken.
  • De gember schillen en fijnraspen en op 4 bordjes een lepeltje geraspte gember scheppen en schaaltje dipsaus ernaast zetten.
  • De oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in brede repen scheuren.
  • Op een plat bord 50 g bloem scheppen. De rest van de bloem met 1 tl zout in kom doen.
  • Ei en ijswater snel door de bloem in de kom roeren (het beslag moet klonterig blijven).
  • In een wok een flinke laag roerbakolie verhitten tot er damp af komt.
  • De repen oesterzwam door de bloem wentelen, daarna door het beslag halen en in hete olie in 3-4 min. goudbruin frituren.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • De oesterzwambeignets naast het gemberhoopjes op de bordjes leggen en met tuinkers garneren.

Notities

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 34g | Fat: 13g