Oosters kippensoepje

Oosters kippensoepje

GangSoep
KeukenJapans
Porties4

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 100 gr sojascheuten
  • 4 lente-uien
  • 2 cm gember
  • 100 gr rijstnoedels
  • 1 zakje miso
  • 150 gr oesterzwammen
  • 200 gr peultjes
  • 1,5 l gevogeltebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • ½ chilipeper

Instructies

  • Verwarm de bouillon met de miso soup. Snij de knoflook, gember en de chilipeper fijn en voeg toe aan de bouillon.
  • Snij de kip in reepjes en kook ze 4 minuten gaar in de bouillon.
  • Snipper de lente-ui en doe samen met peultjes en oesterzwammen bij de bouillon.
  • Voeg de noedels toe aan de soep, schakel het vuur uit en laat de noedels even mee wellen. Voeg op het laatst de sojascheuten toe en serveer de soep meteen.