Blog

HomeReceptenOVENSCHOTEL MET PASTA, POMPOEN EN OESTERZWAMMEN

OVENSCHOTEL MET PASTA, POMPOEN EN OESTERZWAMMEN

Ovenschotel met pasta, pompoen en oesterzwammen

Ovenschotel met pasta, pompoen en oesterzwammen
GangHoofdgerecht
KeukenVlaams
TrefwoordOven
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd1 uur 25 minuten
Porties4

Keukenspullen

  • bakpapier

Ingrediënten

  • 400 g pompoen
  • 400 g oesterzwammen
  • 1 plantje peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g penne
  • 2 sneetjes oud brood
  • 2 eetlepels geroosterde hazelnoten
  • 3,5 dl kokosmelk
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel tijm gedroogd
  • 0,5 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Schil de pompoen en snij in schijven van ± 1/2 cm dik.
  • Scheur de oesterzwammen in grove stukken.
  • Snipper de peterselie en het knoflook fijn.
  • Hak de hazelnoten fijn en mix met het oude brood, de tijm, het paprikapoeder en het knoflook tot een grof broodkruim.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiding

  • Leg de pompoenschijven naast elkaar op een bakplaat met bakpapier
  • Kruid met zwarte peper en zout. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en rooster ± 25 min. gaar in de voorverwarmde oven.
  • Kook intussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  • Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper, zout en de peterselie.
  • Haal de pompoen uit de oven. Doe een laagje pompoen in een grote ovenschaal en bedek met een laagje penne en een laagje oesterzwammen. Herhaal de laagjes nog eens.
  • Giet er de kokosmelk over en bestrooi met het gekruide broodkruim. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en zet 20 à 30 min. in de hete oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Notities

bron: https://www.bioplanet.be/nl/recepten/ovenschotel-met-pasta-pompoen-en-oesterzwammen