
OVENSCHOTEL MET PASTA, POMPOEN EN OESTERZWAMMEN
Keukenspullen
- bakpapier
Ingrediënten
- 400 g pompoen
- 400 g oesterzwammen
- 1 plantje peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 300 g penne
- 2 sneetjes oud brood
- 2 eetlepels geroosterde hazelnoten
- 3,5 dl kokosmelk
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel tijm gedroogd
- 0,5 koffielepel gerookt paprikapoeder
- zwarte peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Schil de pompoen en snij in schijven van ± 1/2 cm dik.
- Scheur de oesterzwammen in grove stukken.
- Snipper de peterselie en het knoflook fijn.
- Hak de hazelnoten fijn en mix met het oude brood, de tijm, het paprikapoeder en het knoflook tot een grof broodkruim.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding
- Leg de pompoenschijven naast elkaar op een bakplaat met bakpapier
- Kruid met zwarte peper en zout. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en rooster ± 25 min. gaar in de voorverwarmde oven.
- Kook intussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper, zout en de peterselie.
- Haal de pompoen uit de oven. Doe een laagje pompoen in een grote ovenschaal en bedek met een laagje penne en een laagje oesterzwammen. Herhaal de laagjes nog eens.
- Giet er de kokosmelk over en bestrooi met het gekruide broodkruim. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en zet 20 à 30 min. in de hete oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Notities
bron: https://www.bioplanet.be/nl/recepten/ovenschotel-met-pasta-pompoen-en-oesterzwammen