Image thumbnail

Over ons

Leer het team kennen achter het Zwam-it project !

Ons team

Geert

Deze imker is de stuurman van Zwam-it. Met zijn expertise vanuit Funci hebben we deze groeikit gestart.

Tine

Voor een inspirerende koffieklets over het creëren van positieve impact kun je bij Tine terecht. Met haar positieve kijk bouwt ze steeds aan bruggen in functie van een duurzame samenleving.

Bart

Bart wordt 'the face off' van onze Zwam it filmpjes. Hij legt je met plezier uit hoe je met onze kweekkit aan de slag kunt gaan.

Sanne

Sanne is de grafische kracht achter zwam-it. Ze houdt ook van planten, tuinieren en koekjes bakken.

Toon

Deze uitbater van bistro Bon ‘Petit in Turnhout staat met beide voeten op de grond. Dankzij zijn kritisch oog en ervaringen in de horeca, perfectioneren we onze producten en tillen we ze naar en hoger niveau.

Sociale tewerkstelling

Er wordt aan deze bruggen gebouwd.

Zwam it brengt
mensen dichterbij

Omdat gebruikers zelf hun handen uit de mouwen steken, hun eigen 'afval' verwerken tot voedzame plantaardige producten en hierbij hun eigen winst kunnen oogsten, komen ze in aanraking met de vele toepassingen en mogelijkheden van de circulaire economie.

Meer weten over de bewustwording rond voedsel en ciculaire economie?

 

VERDEELPUNT

Ik wil ook een Growkit van Zwam it !
Waar vind ik ze?

Bon 'Petit

Warandestraat 23 - 2300 Turnhout

jij ?

Heb jij interesse om een lokaal project me te ondersteunen?

Webshop

Koop hem nu rechtstreeks bij ons!

Hoe het allemaal begon

In de zomer van 2019 is Zwam-it verkozen tot een van de laureaten van de projectoproep van Be!Planet en Stad Turnhout.  Een enorme boost voor onze wilde plannen! 
Gesteund door organisaties en sympathisanten gingen we aan de slag met als doel: het ontwerpen van een duurzame growkit waarmee mensen thuis hun eigen koffiedrab kunnen gebruiken om oesterzwammen mee te kweken. Omdat de gebruiker zelf zijn/haar handen uit de mouwen steekt, leert men hands-on over de circulaire economie en al zijn mogelijkheden.