pasta met gemengde paddenstoelen

pasta met gemengde paddenstoelen

Dit recept 'Jamie Oliver: pasta met gemengde paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek: "The Naked Chef, van Super kooktalent en tv-celebrity Jamie Oliver.
Met zijn onconventionele culinaire kunsten en no-nonsensebenadering weet deze Brit een groot en nieuw kijk- en leespubliek te bereiken.
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordVegetarisch
Totale tijd25 minuten
Porties4

Ingrediënten

  • 400 gr gemengde paddenstoelen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 1,5 rode peper (heel fijn gehakt)
  • ½ citroen (geperst)
  • 450 gr pappardelle
  • 1 handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 handvol verse peterselie (grof gehakt)
  • 50 gr boter

Instructies

  • Borstel de paddenstoelen schoon met een kwastje of veeg ze schoon met een theedoek. Snijd op scheur in kleine stukken.
  • Giet de olijfolie in een tot zeer heet verhitte koekenpan en bak de paddenstoelen snel op een hoog vuur.
  • Hussel ze een paar keer om en doe er dan de knoflook, de pepertjes en een snufje zout bij (het is heel belangrijk om de paddenstoelen met een klein beetje zout te bestrooien, want dat haalt het aroma pas goed op).
  • Laat alles nog 4-5 minuten op hoog vuur bakken en hussel regelmatig. Draai het vuur uit en voeg het citroensap toe. Hussel nog eens en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Kook intussen de pasta in kokend water met wat zout al dente.
  • Hussel de pasta, de paddenstoelen, de Parmezaanse kaas, de peterselie en de boter luchtig door elkaar.
  • Schraap ook de laatste stukjes paddenstoel uit de pan en bestrooi voor het serveren de pasta met wat peterselie en Parmezaanse kaas.