
pasta met gemengde paddenstoelen
pasta met gemengde paddenstoelen
Ingrediënten
- 400 gr gemengde paddenstoelen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje look (fijngehakt)
- 1,5 rode peper (heel fijn gehakt)
- ½ citroen (geperst)
- 450 gr pappardelle
- 1 handvol geraspte Parmezaanse kaas
- 1 handvol verse peterselie (grof gehakt)
- 50 gr boter
Instructies
- Borstel de paddenstoelen schoon met een kwastje of veeg ze schoon met een theedoek. Snijd op scheur in kleine stukken.
- Giet de olijfolie in een tot zeer heet verhitte koekenpan en bak de paddenstoelen snel op een hoog vuur.
- Hussel ze een paar keer om en doe er dan de knoflook, de pepertjes en een snufje zout bij (het is heel belangrijk om de paddenstoelen met een klein beetje zout te bestrooien, want dat haalt het aroma pas goed op).
- Laat alles nog 4-5 minuten op hoog vuur bakken en hussel regelmatig. Draai het vuur uit en voeg het citroensap toe. Hussel nog eens en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Kook intussen de pasta in kokend water met wat zout al dente.
- Hussel de pasta, de paddenstoelen, de Parmezaanse kaas, de peterselie en de boter luchtig door elkaar.
- Schraap ook de laatste stukjes paddenstoel uit de pan en bestrooi voor het serveren de pasta met wat peterselie en Parmezaanse kaas.