
PASTA MET VEGAN PESTO
Ingrediënten
- 500 g oesterzwammen
- 1 plantje peterselie
- 1 plantje basilicum
- 4 takjes tijm vers
- 1 teentje knoflook
- 400 g penne
- 100 g pompoenpitten
- 7 eetlepels olijfolie
- zwarte peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Pluk de blaadjes van de plantjes basilicum en peterselie (de peterseliestengels kan je bijhouden en gebruiken in een soep).
- Hak de oesterzwammen grof.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Snipper het teentje knoflook fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding
- Verdeel de pompoenpitten over een bakplaat en laat ± 10 min. goudbruin roosteren in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
- Mix ondertussen de blaadjes basilicum en peterselie met 5 eetl. olijfolie en het knoflook tot een gladde saus. Voeg de afgekoelde pompoenpitten toe en mix opnieuw glad. Kruid met zwarte peper en zout.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen kort. Voeg de blaadjes tijm toe en kruid met zwarte peper en zout.
- Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er meteen de pesto onder.
Afwerking
- Verdeel de pasta met pesto over 4 borden en leg er de gebakken oesterzwammen op.
Notities
https://www.bioplanet.be/nl/recepten/pasta-met-vegan-pesto