Blog

HomeReceptenPASTA MET VEGAN PESTO

PASTA MET VEGAN PESTO

Pasta met vegan pesto

GangHoofdgerecht
TrefwoordVegan
Bereidingstijd30 minuten
Porties4 personen
Auteurbioplanet

Ingrediënten

  • 500 g oesterzwammen
  • 1 plantje peterselie
  • 1 plantje basilicum
  • 4 takjes tijm vers
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g penne
  • 100 g pompoenpitten
  • 7 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Pluk de blaadjes van de plantjes basilicum en peterselie (de peterseliestengels kan je bijhouden en gebruiken in een soep).
  • Hak de oesterzwammen grof.
  • Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  • Snipper het teentje knoflook fijn.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding

  • Verdeel de pompoenpitten over een bakplaat en laat ± 10 min. goudbruin roosteren in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  • Mix ondertussen de blaadjes basilicum en peterselie met 5 eetl. olijfolie en het knoflook tot een gladde saus. Voeg de afgekoelde pompoenpitten toe en mix opnieuw glad. Kruid met zwarte peper en zout.
  • Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen kort. Voeg de blaadjes tijm toe en kruid met zwarte peper en zout.
  • Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er meteen de pesto onder.

Afwerking

  • Verdeel de pasta met pesto over 4 borden en leg er de gebakken oesterzwammen op.

Notities

https://www.bioplanet.be/nl/recepten/pasta-met-vegan-pesto