Blog

HomeReceptenQUINOA MET OESTERZWAMMEN EN SCHORSENERENRÖSTI’’S

QUINOA MET OESTERZWAMMEN EN SCHORSENERENRÖSTI’’S

Quinoa met oesterzwammen en schorsenerenrösti’’s

GangHoofdgerecht
Bereidingstijd1 uur
Porties4 personen
AuteurBioplanet

Ingrediënten

  • 600 g schorseneren
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 citroen
  • 1 plantje platte peterselie
  • 110 g halfgedroogde tomaten
  • 2 eieren
  • 250 g quinoa
  • 2 eetlepels bloem
  • 5 dl groentebouillon
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 koffielepel tijm gedroogd
  • 1 snuifje cayennepeper
  • zwarte peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.
  • Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keuken- handschoenen) en rasp grof. Besprenkel met 1 koffiel. citroensap.
  • Scheur de oesterzwammen in stukken.
  • Hak de blaadjes van de platte peterselie grof.
  • Snij de halfgedroogde tomaten in dunne reepjes.
  • Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water en laat uitlekken.
  • Klop de eieren los met een vork.

Bereiding

  • Doe de quinoa in een kookpot en giet er de groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat ± 20 min. afgedekt garen.
  • Verhit ondertussen 1 eetl. kokosolie in een pan en bak de oesterzwammen op een hoog vuur tot ze net gaar zijn. Voeg de tomatenreepjes en de grofgehakte peterselie toe en haal van het vuur.
  • Meng de schorseneren met de eieren en de bloem. Kruid met de tijm, de cayennepeper, zwarte peper en zout.
  • Verhit 1 eetl. kokosolie in een pan. Maak kleine pannenkoekjes van telkens 2 eetl. van het schorsenerenmengsel. Duw ze plat met een lepel en bak ± 3 min. goudbruin aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit tot het mengsel op is en voeg indien nodig nog 1 eetl. kokosolie toe.
  • Meng de oesterzwammen samen met 1 eetl. citroensap en de citroenzeste onder de quinoa. Kruid met zwarte peper en zout.

Afwerking

  • Verdeel de schorsenerenrösti’s over de borden en serveer met de quinoa met oesterzwammen.

Notities

bron: https://www.bioplanet.be/nl/recepten/quinoa-met-oesterzwammen-en-schorsenerenrostis