steak met oesterzwammen

Steak met oesterzwammen

steak met oesterzwammen

Steak met oesterzwammen

Biefstuk met oesterzwammen en frietjes of patatjes.
GangHoofdgerecht
TrefwoordVerras je vrienden
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Porties4

Keukenspullen

  • Braadpan

Ingrediënten

  • 750 gr Biefstuk
  • 1 teentje Knoflook (gehakt)
  • 600 gr Oesterzwammen
  • 3 Sjalotten (fijngesnipperd)
  • 2 eetlepels Peterselie (fijngesnipperd)
  • 1 dl Kalfsfond
  • Peper en zout

Instructies

  • Maak de paddestoelen schoon en scheur in reepjes.
  • Schil de sjalotten en snipper ze fijn.
  • Pel het knoflookteentje en hak fijn.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Snij het vlees in 4 gelijke stukken.
  • Verhit ⅔ van de boter in een pan en fruit de oesterzwammen en de sjalotten. Voeg de knoflook en de peterselie toe, kruid met zout en peper en laat 3 minuten sudderen.
  • Pper en zout het vlees naar smaak en bak 2 tot 3 minuten aan elke kant op hoog vuur in de rest van de boter. Neem de biefstukken uit de pan en hou warm tussen 2 diepe borden.
  • Deglaceer de braadjus met een scheutje water en giet de kalfsfond erbij. Laat even opkoken.
  • Leg de biefstukken op warme borden en garneer met de paddestoelen en de saus. Dien dadelijk op.