
Steak met oesterzwammen
Keukenspullen
- Braadpan
Ingrediënten
- 750 gr Biefstuk
- 1 teentje Knoflook (gehakt)
- 600 gr Oesterzwammen
- 3 Sjalotten (fijngesnipperd)
- 2 eetlepels Peterselie (fijngesnipperd)
- 1 dl Kalfsfond
- Peper en zout
Instructies
- Maak de paddestoelen schoon en scheur in reepjes.
- Schil de sjalotten en snipper ze fijn.
- Pel het knoflookteentje en hak fijn.
- Hak de peterselie fijn.
- Snij het vlees in 4 gelijke stukken.
- Verhit ⅔ van de boter in een pan en fruit de oesterzwammen en de sjalotten. Voeg de knoflook en de peterselie toe, kruid met zout en peper en laat 3 minuten sudderen.
- Pper en zout het vlees naar smaak en bak 2 tot 3 minuten aan elke kant op hoog vuur in de rest van de boter. Neem de biefstukken uit de pan en hou warm tussen 2 diepe borden.
- Deglaceer de braadjus met een scheutje water en giet de kalfsfond erbij. Laat even opkoken.
- Leg de biefstukken op warme borden en garneer met de paddestoelen en de saus. Dien dadelijk op.