
Supersnelle miso-soep
Ingrediënten
- 1 eetlepel rode miso-pasta (of zakje van bijvoorbeeld Saitaku)
- 20 gr soba (of udon noedels)
- 6 gr gedroogde wakame (zeewier)
- 1,5 cm gember (geraspt)
- 0,5 bosui (fijngesneden)
- 75 gr oesterzwammen
- 1 eetlepel sesamolie
- eventueel shishimi togarishi (japanse kruidenmix)
Instructies
- Doe de gedroogde wakame en de droge noedels in een soepkom.
- Kook in de waterkoker 300 ml water en giet het kokende water in de kom.
- Roer de miso-pasta, de geraspte gember en de bosui er doorheen.
- Bedek de kom met een schaaltje en laat 5 minuten staan.
- Verwarm in die tijd de sesamolie in een wok en bak de oesterzwammen hierin op hoog vuur aan.
- Wil je wat meer pit geven aan de mio-soep, dan kun je de oesterzwammen bestrooien met wat shishimi togarishi kruidenmix.
- Haal het schaaltje van de miso-soep en lepel de oesterzwammen voorzichtig in de soep.
Nutrition
Calories: 15kcal