Ga terug
+ servings

Oosters kippensoepje

Gang: Soep
Keuken: Japans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 100 gr sojascheuten
  • 4 lente-uien
  • 2 cm gember
  • 100 gr rijstnoedels
  • 1 zakje miso
  • 150 gr oesterzwammen
  • 200 gr peultjes
  • 1,5 l gevogeltebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • ½ chilipeper

Instructies

  • Verwarm de bouillon met de miso soup. Snij de knoflook, gember en de chilipeper fijn en voeg toe aan de bouillon.
  • Snij de kip in reepjes en kook ze 4 minuten gaar in de bouillon.
  • Snipper de lente-ui en doe samen met peultjes en oesterzwammen bij de bouillon.
  • Voeg de noedels toe aan de soep, schakel het vuur uit en laat de noedels even mee wellen. Voeg op het laatst de sojascheuten toe en serveer de soep meteen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!